Disznóvágás
A disznóvágás rendkívül jó alkalom, hogy a család, barátok, munkatársak összejöjjenek és kellemes beszélgetések közepette közösen készítsék el a rendkívül ízletes májas és véres hurkát, kolbászt, toros káposztát, abált szalonnát.
Nem számít, hogy a résztvevők ismerik-e a disznóvágás, húskészítés fortélyait, mivel személyes és aktív jelenlétemmel és három évtizedes tapasztalatommal, teljes körű felszerelésemmel biztosítom, hogy minden rendben menjen.
A közösen elkészített ételek ízletesebbek, hiszen a saját készítésű ételben benne van az is, amit azáltal teszünk hozzá, hogy mi készítjük el. Ne felejtsük el azt sem, hogy bár manapság ritka, a frissen elkészített hústermékekhez tartósítószert nem használunk, ezáltal pontosan tudjuk azt, hogy mit eszünk.
A disznóvágás alkalmával kellemesen pálinkát fogyasztva beszélgethet vendégeivel, azaz csak azzal kell foglalkoznia, hogy jól érezze magát, a vendéglátói kötelezettségeket bízza csak rám!
Amennyiben a disznóvágást nálam a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón (Miskolchoz közel) rendezi, igény szerint szállást is tudok az eseményhez biztosítani!
A disznóvágáshoz igény szerint egyedi feliratos (Pl. I. Családi Disznóvágás 2011.) pólót, kötényt, pálinkatartót, sapkát készítettek, amely az eseményt követően is szép emlék marad. Amennyiben felkeltettem érdeklődését, hívjon bizalommal!
Minta csapatépítő program
Disznóvágás: 1db 130kg-os sertés
Hagymásvér, tojásos velő, kolbász,
Savanyúság, kenyér,
Vörös forralt bor, tea
Orja leves csigatésztával, főtt hús, zöldségek
Fokhagymás pecsenye
Burgonya, savanyúság
Rétes: meggyes, túrós, mákos
Svédasztalon:
Hurka, kolbász, kenyér, mustár
1 kg hurka
1kg kolbász
Tepertő
Programok:
7:30 - Gyülekező: Tangó harmonikás élő zenés fogadtatás
8:00 - disznó szúrása, perzselése, tisztítás
- fogó pálinka kóstolás: meggy, vilmoskörte, szilva
- pogácsa
10:00 - Reggeli
11:00 - Sertés darabolása, belsőség főzése
12:00 - kolbásztöltés, zsírsütés
14:00 - Ebéd + élőzene Szinti Pintér
15:00 - hurkatöltése, főzés
- abált szalonna, pörc, paprikás főtt fej készítés
17:00 - Vacsora
A dolgos kis csapat által elkészített finomságok svédasztalon.